Matematik

hældningskoefficient.

29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan undersøger man om grafen for f har en tangent med en bestemt hældningskoefficient?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af NejTilSvampe

hvis f(x) = ax + b

er a hældningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det drejer sig om grafen for en funktion f(x) , og man søger en bestemt hældning a, løser man ligningen

f'(x) = a


Svar #3
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Jamen hvis nu der ikke er opgivet nogen røringspunkt, hvad gør man så?


Svar #4
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

er det så bare solve(f'(x)=-5,x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder jo så de mulige røringspunkters x-koordinater ved at løse ligningen f'(x) = a .


Svar #6
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Andersen11

Havde ikke set din besvarelse, derfor #3

 

Når jeg taster hældningen ind, altså: solve(f'(x)=a,x), siger cas værktøjet at det er false.

Gør jeg noget forkert, eller er det fordi der ikke findes sådan en hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det har jeg ingen anelse om. Prøv i stedet at formulere opgaven. Det er sikkert ikke mere kompliceret, end at du kan løse det i hånden.


Svar #8
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Funktionen er bestemt ved:

f(x):=((1)/(3))*x3-4*x2+12*x

Opg c) Undersøg om grafen for f har en tangent med hældningskoefficienten -5.

 

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre, eftersom jeg ikke har noget røringspunkt.

Er desuden ikke så klog på differentielregninger..

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Som forklaret i #5 skal man så løse ligningen f'(x) = -5 . Man benytter, at f'(x) er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x , f(x)) . Ved at løse ligningen f'(x) = -5 finder man x-koordinaterne til de mulige røringspunkter til grafen, hvor tangenten vil have en hældningskoefficient på -5. Din lommeregner har ret i, at den ligning ikke har nogen løsning.


Svar #10
29. oktober 2011 af lDeathNote (Slettet)

Super !! Tusinde tak :D


Skriv et svar til: hældningskoefficient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.