Fysik

El-lære

29. oktober 2011 af Salihu (Slettet)

Hej

fra min fysikprøve lød en opgave flg.

"To resistorer med resistansen R1 = 40 ohm og R2 =85 ohm er koblet parallelt til en spændingskilde på 12 V.

hvad ville strømmen være igennem det ene apparat, hvis det andet gik i stykker, og derved ikke kunne lede strøm?"

I=U/{R1,R2}= 12V/{40Ω,85Ω} =

0,3 for R1

og 

0,141 for R2

Er det rigtigt, eller er der noget med, at det hele kortslutter??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af mathon

    er OK


Svar #2
04. november 2011 af Salihu (Slettet)

faktisk fandt jeg ud af noget andet

mit svar var forkert og læren sagde

"strømmen er den samme, fordi U er den samme og R er den samme" - giver det mening?


Skriv et svar til: El-lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.