Matematik

Matematik, trekant( tangens)

29. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trekant ABC er ligebenet, og A=B=65*. desuden er a=17,3, Beregn de ubekendte stykker i trekanten, dvs C,b og c.

C= 50*

b= 17,3* ( ved ikke hvordan man regner det ud, ved kun det er 17,3 fordi i en ligebenet trekant er 2 af linjerne det samme=

c= Ved jeg ikke hvordan man regner?

 

Hjææælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

#0

Udnyt at du kan dele den ligebenede trekant op i to symmetriske retvinklede trekanter. Anvend herefter cos-1 for at udregne den halve af længden c, idet du udnytter længden 17,3, der indgår som den retvinklede trekants hypotenuse samt vinkel A.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2011 af PeterValberg

Prøv denne hjemmeside: http://cossincalc.com/

der indtaster du det kendte og vupti, så har du resultaterne samt en skitse og udregninger, det kan da ikke være nemmere (check under "Advanced settings" at den er sat til at regne i grader "degrees")

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet)

..


Svar #4
29. oktober 2011 af sofieepigen (Slettet)

nåår okay, har fundet ud af det tusind tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

I trekanten kendes alle tre vinkler, og siderne a = b = 17,3 . Tilbage er så at finde siden c, og her kan sinusrelationen benyttes:

c / sin(C) = a / sin(A), så

c = a · sin(C) / sin(A) = a · sin(180º - 2A) / sin(A)

                                      = a · sin(2A) / sin(A)

                                      = a · 2·sin(A)·cos(A) / sin(A)

                                      = 2·a·cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

 

Vi må da håbe, at opgavestilleren har  http://cossincalc.com/  med til eksamen . . . ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, eller et hotlink til SP.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2011 af PeterValberg

#6

Pointen med at henvise til den webside var at give spørgeren mulighed for at få vist beregningerne,
man kan så efterfølgende håbe på (antage?), at spørgeren investerer lidt tid i at "få det ind på lystavlen".

Desuden kan man hente en off-line version til computeren :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik, trekant( tangens)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.