Matematik

Hældningskoefficienten

29. oktober 2011 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.

Jeg har virkelig problemer med at klare denne opgave, det ville være super hvis der er en der vil give en hjælpende hånd: 

Bestem p, så linjen gennem A (1,-2) og B (p,8) har hældningskoefficienten 2.

Jeg får facit 10/1-p, men er meget i tvivl om facit. 

Det ville være lækkert hvis der var nogle der lige ville give en hånd.

 

mvh. den fortvivlende :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Dit resultat er ikke korrekt. Opstil først udtrykket for a = (y2 - y1) / (x2 - x1) :

a = (8 - (-2)) / (p - 1)

og løs så ligningen a = 2, dvs

10 / (p-1) = 2

Hvis du er den fortvivlende, er det dig, der fortvivler andre. Hvis du er den fortvivlede, er du selv fortvivlet.


Svar #2
29. oktober 2011 af thomasni (Slettet)

Dvs. at svaret er 10/ (p-1) = 2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke svaret. Du skal løse den ligning. Det er en ligning i p . Læs opgaven igen:

"Bestem p, så linjen gennem A (1,-2) og B (p,8) har hældningskoefficienten 2."


Skriv et svar til: Hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.