Matematik

Andengradsligning?

30. oktober 2011 af MariaDahl (Slettet)

1)Beregns sviningstide, når pendulet er 75 cm langt.
T = 2π√((((7,5m))/((9,81m/s^(2)))))= 5,5 sekunder

2)Beregns derefter pendulets længde, når sviningtiden er 8 sekunder.
L = g(8sek ÷ 2π)^(2)= 1549,13 cm

Er det sådan jeg skal løse den?

Eller skal den opstilles som en andengradsligningen? 

- Hvis ja. Hvordan så??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af emilie1223 (Slettet)

Jeg satser på at du har løst den korrekt ! måden den er opstilt på kan måske være forkert !!


Svar #2
30. oktober 2011 af MariaDahl (Slettet)

L = 9,81(8 sek/2pi)^2 

Er det rigtigt sådan??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af emilie1223 (Slettet)

Du har den rigtige metode ! jeg ville finde til den samme resultat hvis jeg skulle løse den !


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

i 1) skal du bare sætte længden til de rigtige 0,75 m, så får du det rigtige resultat 1,74 s

i 2) er det rigtigt nok, hvis altså det der minus imellem 8 sek og 2 pi er et divisionstegn, så bliver det nemlig 15,91 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af emilie1223 (Slettet)

er metoden så forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

nej, hun har bare skrevet det forkerte tal i 1) ellers er metoden rigtig i begge :) ved dog ikke hvorfor du får 15,49 men er ikke så vigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af emilie1223 (Slettet)

Måske fordi hun har regnet det på en anden måde , siden hun får 15,49


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2011 af mathon

           

                                      T = 2π√(l/g)

                                      T/(2π) = √(l/g)

                                      (T/(2π))2 = l/g

                                      l = (T/(2π))2·g = ((8 s)2 / (4π2)) · (9,82 ms-2) = 64/(4π2)·9,82 s2-2·m ≈15,92 s0·m =

                                                                                                                                                        15,92 m

 


Skriv et svar til: Andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.