Matematik

BMI

30. oktober 2011 af nej12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

Opgaven lyder:

Et menneske med vægten m (kg) og højden h (m) har BMI-indekset 

B(m,h)=m/h^2

 

a) Giv en fortolkning af tallene C= ∂B/∂m =1/h^2  og D= (-1/100)*∂B/∂h = m/(50*h^3).

 

Jeg tænker at tallet C beskriver hvor stor ændringen af BMI vil være idet der sker en ændring af højden-  Er det korrekt?

Tallet D kan jeg ikke lige se hvad beskriver?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

C beskriver dændringen af B for små ændringer af m. Prøv så selv at finde ud af hvad D betyder


Svar #2
30. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Jamen massen m er jo konstant (- den indgår ikke i udtrykket 1/h^2?  Kan du forklare dette

 

D må jo ud fra din beskrivelse være ændringen af B for små ændringer af h?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2011 af peter lind

B er ikke uafhængig af m. At den forsvinder efter differentieringen betyder blot at afhængigheden er lineær.

D er korrekt.


Svar #4
31. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Kan man sige at C beskriver væksthastigheden for en persons BMI mht. ændringen i massen m. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af peter lind

ja


Svar #6
31. oktober 2011 af nej12 (Slettet)

Okay..

Ville du synes at det er vigtig at bemærke (mht. udtrykkene C= ∂B/∂m =1/h^2  og D= (-1/100)*∂B/∂h = m/(50*h^3), hvis man betragter udtrykket for tallet C ses det at jo større værdi højden h antager jo mindre vil værdien af C være. Altså, efterhående som h vokser vil væksthastigheden af en person BMI mindskes..

 

Mht. til D ses det at hvis vægten fastholdes vil værdien af D mindskes efterhånden som højden h forøges. Hvis h fastholdes vil værdien af D øges (altså ser vi at væksthastigheden for en person BMI øges efterhånden som vægten øges)

 

?? er lidt i tvivl når der bare står at man skal fortolke de to tal??


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2011 af peter lind

jeg synes det lyder fint.


Skriv et svar til: BMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.