Fysik

Hjælp til fysikopgave

30. oktober 2011 af meirosu (Slettet)

En gas befinder sig i en vandretliggende cylinder med et stempel. Stemplet glider uden modstand.

Trykket er 101 kPa, rumfanget er 0,0015 m³, og stofmængden er 60,8 mmol.

 

Opgave:

Beregn gassens temperatur i °C.

 

-Gassen opvarmes til temperaturn 100 °C, hvorved gassen udvider sig.

Beregn der arbejde gassen har udført under udvidelsen.   


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Brug gasligningen P*V = n*R*T

Brug Arbejde = F*Δs = P*A*Δs = P*ΔV, hvor A er arealet af stemplet og Δs er det stykke stemplet bevæger sig


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.