Matematik

HJÆLP!!

30. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogle der vil hjælpe mig med at reducere?  .

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Du kan jo starte med at skrive opgaverne op.


Svar #2
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) (3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2  =

2) (a + 4c) (3c - 2a) - 12c (c + a)  =

3) (a + 3b)2 - (a + 3b) (a - 3b)  =

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Gang parenteserne ud ved at gange alle led i 1. parentes med alle led i 2. parentes


Svar #4
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Det kan jeg ikke finde ud af?! :O 

rhar virkleig prøvet... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

vis her hvad du gør, jeg laver ikke dine hjemmeopgaver for dig, men jeg vil godt hjælpe dig


Svar #6
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) (3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2  =

    (6a - 4c) + 6a - 4c = 12a - 8c

2) (a + 4c) (3c - 2a) - 12c (c + a)  =

    (2a + 7c) - (12c - a) = a - 5c

3) Kan jeg ikke finde ud af! 

 

er der overhovedet noget rígtigt i det? :O


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Det ser ikke rigtigt ud. jeg tror, du vil have rigtig stor glæde af at se på denne video:

 

http://www.youtube.com/user/FriViden#p/search/2/ll-ntLlNXk4

 

Når du har set den, så forsøg med første del af første opgave: 

 

(3a - 2c)(3a + 2c)

 

-------------------------------------------------------------------------

Derefter kan du reducere den anden del af opgaven: 

(3a - 2c)^2 = (3a-2c)(3a-2c) 

------------------------------------------------------------------------

Træk så endeligt sammen til sidst

 

Prøv med den første opgave, og skriv den så her, så skal jeg nok tjekke, om du gør det rigtigt


Svar #8
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) (3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2  =

(9a - 4c ) (2c*3a + 4c ) + (6a - 4c) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Du skal huske, når du ganger 3a med 3a så får du 9a^2 og ganger du 2c med 2c, så får du 4c^2:

 

 

Lad os begynde med at kigge på denne del:

(3a - 2c) (3a + 2c) 

 

 

Du skal gange hvert af leddene ind i parentesen. Start med at gange 3a ind i parentesen og derefter ganger du -2c ind:

 

9a^2 + 6ac - 6ac - 4c^2

Det giver 

9a^2 - 4c^2

 

-------------------------------

Nu tager vi næste del, nemlig: 

(3a - 2c)^2 = (3a - 2c)(3a - 2c) gang nu hvert led ind i parentesen: 

=

9a^2 - 6ac - 6ac + 4c^2 =

9a^2 + 4c^2 - 12ac

------------------------------------

Sæt så de to dele af opgaven sammen: 

9a^2 - 4c^2 + 9a^2 + 4c^2 - 12ac

Reducer nu:

=

18a^2 - 12ac

Du kan vælge at sætte 6a uden for en parentes, så får du: 

6a(3a - 2c)

 

prøv nu selv med den næste opgave.

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.