Matematik

HJÆÆÆÆÆÆÆLP!

30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

Bestem tallet a, så x=4 er løsning til ligningen

a * /x = 3x-2

/ står for kvadratrod, da jeg ikke vidste hvordan man laver et kvadratrodssymbol.

Jeg forstår ikke helt hvad det er man skal her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Det har du da lige fået svar på i din anden tråd


Svar #2
30. oktober 2011 af hejhej456 (Slettet)

Ja, men jeg forstår det stadig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af Jiyan (Slettet)

Du skal isolerer a i den formel, og du får af vide at x = 4, så når du har isoleret a, kan du blot indsættes 4 på x's plads, og så finder du a


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Divider begge sider med √x:

 

a= (3x-2) / √x

 

Indsæt så tallet 4 på x's plads

Husk at √4 både giver løsningen -2 og +2

 

Prøv om du kan nu


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

√4 = 2                    √ er defineret som et positivt tal


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.