Matematik

diff.ligning

30. oktober 2011 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey ;D 

har en opgave der lyder således: bestem løsningen til diff.ligningen der går gennem (x0,y0)=( 1/4,e^-4) passer mit facit da jeg har 2 ? B

dy/dx=16y  . 

har fået facit. y=(17e-4 / 16 )-1/16*e-16x.   ? når jeg løser den med desolve får jeg 

desolve(y'=16*y and y(1/4)=e-4,x,y) = y=e(16x-8)...er der nogen af de to facit der er forkerte kan i evt. sige mig den rigtige mvh Holger. 

 

Har brugt formlen dy/dx=ay=b.  og dernæst.y=b/a+c*e-ax


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Det er din regnemaskine der har ret. Du skal bruge separation af variable for at løse den differentialligning.


Svar #2
30. oktober 2011 af Walsh (Slettet)

har jeg skrevet den korrekt ind på min regnemaskine ?


Svar #3
30. oktober 2011 af Walsh (Slettet)

Hvis det ikke er rigtigt vil jeg gerne have det at vide hurtigt så jeg har mulighed for at lave min opgave om så hurtigt som muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2011 af peter lind

Jeg kender ikke din regnemaskine; men eftersom den giver det korrekte resultat, har du sandsynligvis tastet rigtig ind.


Svar #5
30. oktober 2011 af Walsh (Slettet)

Tja hvis du ender op med samme facit er det vel rigtigt tak for hjælpen


Skriv et svar til: diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.