Matematik

Parabler

30. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Hej :) Er skæringspunktet med x-aksen det samme som nulpunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af NejTilSvampe

nulpunktet referer kun til x-koordinatet af skæringspunktet med x-aksen, men ja du har den rigtige ide.

Forskellen er at et punkt er af formen P = (a,b) , men et nulpunkt er bare en værdi x = a. Sådan har jeg ihvertfalde lært det selvom det er anti-intuitivt at kalde det et nulpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

Når diskriminanten d er 0, så er der et nulpunkt, når d er positiv er der 2 nulpunkter, og når d er negativ er der ingen nulpunkter

Diskriminanten beregnes som. d = b2 – 4ac.


Svar #3
30. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Okay men hvad så når jeg skal finde rødder? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

 Du skal bruge formlen for andengradsligningen, ax^2 + bx + c = 0:

 

Hvis ikke du kan huske formlen, så kig evt her: 

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium

 

 


Svar #5
30. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Tak :)


Svar #6
30. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Når jeg så skal finde d først ud fra denne funktion

f(x)=2(x+5)(x+1,4)

Vil i/du så bare gange dem ind i hinanden el. lignende for at få a,b og c  til diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den funktion er jo allerede faktoriseret, så man kan direkte aflæse rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2011 af lucillepostej (Slettet)

som Andersen skriver, så skal en af parenteserne bare give 0, så giver resultatet 0.

der er altså to løsninger her. 

Hvilke?


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.