Matematik

trigometri

30. oktober 2011 af rosted2 (Slettet)

hej derude har brug for lidt hjælp til at beregne en trekant

har fået oplyst følgende data

siden b =7,0 siden c=7,5 og højden på siden b er hb=5,0

Desuden oplyses at vinkel A er spids

kan i hjælpe mig med at komme videre med beregning af vinkel a

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af NejTilSvampe

Har du en tegning, jeg kan forstille mig to trekanter der opfylder disse krav. Er nødt til at vide hvilken af dem det er før jeg kan hjælpe.


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. oktober 2011 af sternschnuppe (Slettet)

For det første hedder det TRIGONOMETRI og ikke trigometri...

Og svaret er: 

Højden hb deler trekanten ABC op i en retvinklet trekant. Siden c er hypotenusen og højden hb ligger ovenfor vinkel A. 

Du kan bruge sinus: sin(A)= modstående katete / hypotenuse <=> A=sin ^(-1) (hb/c)

A= sin ^(-1) (5/ 7,5) =41,8 grader

 

PS: Det hjælper atlid at tegne en skitse af trekanten, før du går i gang


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2011 af sternschnuppe (Slettet)


Skriv et svar til: trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.