Fysik

Ellære

31. oktober 2011 af DRWHO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp med en opgave, som jeg håber I kan hjælpe mig med

I en tidsrum på 1 ms løber der 0,25A gennem en elektrisk ledning. Hvor stor en ladning er paseret gennem tværssnitet og hvor mange elektroner er der løbet i gennem?

Kan godt svare på den første, da

1 ms = 0,001 s og der fås

Q = 0,25A * 0,001 s = 0,00025 C

Kan I hjælpe med andet spørg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Når man kender ladningen for 1 elektron, og man kender den samlede ladning, kan man jo tælle elektronerne i den pågældende ladning.


Svar #2
31. oktober 2011 af DRWHO (Slettet)

Ladningen for 1 elektron er e = 1,602*10^-19 C

Skal jeg så sige?

1,602*10^-19C / 0,00025 C

passer det eller?


Svar #3
31. oktober 2011 af DRWHO (Slettet)

Andersen,

kan du ikke hjælpe mig?


Svar #4
31. oktober 2011 af DRWHO (Slettet)

vil gerne sige

0,00025 C / 1,602*10^-19 C  i stedet


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Man dividerer den samlede ladning med ladningen for 1 elektron.


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.