Matematik

Hvor mange liter i en cylinder? :/

31. oktober 2011 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Her er spørgsmålet: Hvor mange liter benzin kan en cylinderformet tank indeholde hvis tanken er 6 m lang og har en diameter på 2 m? Din hjælp er med til at redde et liv :/..

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Isomorphician

Udregn rumfanget, og benyt at 1 m3 = 1000 liter


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

#0

Udnyt at: 

V_cylinder = r2 * π * h

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af mathon

                      V = L · 0,25·π·d2

                      V = (6 m) · 0,25·π·(2 m)2  = 18,8496 m3 = 18.849,6 dm3 = 18.849,6 L

                     


Skriv et svar til: Hvor mange liter i en cylinder? :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.