Matematik

Reducering hjælp!!

31. oktober 2011 af christianneergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et lille problem med noget reducering, jeg håber at i kan hjælpe mig! :) 

Det er det her jeg skal reducere: 

2(a-b)^2 - 2b(b-a)

 

På forhånd tak :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af Isomorphician

Udregn potensen først, og gang derefter ind i parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

2(a-b)2 - 2b(b-a) 

2(a2 + b2 - 2ab) - 2b2 +2ab

2a2 + 2b2 - 4ab - 2b2 + 2ab

2a2 - 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man sætte de fælles faktorer uden for en parentes:

2(a-b)2 - 2b(b-a) = 2(a-b)2 + 2b(a-b)

                               = 2(a-b)(a-b +b)

                               = 2a(a-b)


Skriv et svar til: Reducering hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.