Fysik

FYSIK - LYS

01. november 2011 af NickHansen01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

go' morgen studieportalen :-)

Har to opgaver - som jeg super gerne vil have hjælp til.

1. (http://peecee.dk/upload/view/334414)

Har vedhæftet et link - som viser opgave illustrationen, og opgave beskrivelsen.
- Har ingen anelse - om hvordan jeg skal starte denne opgave.
 

2. (http://peecee.dk/upload/view/334415)

Har prøvet mig frem - og har fået et resultat som hedder;

858 nm

Er kommet frem til resultatet ved at sige;

λ = 2500*sin?(19.2) → 858nm

men det stemmer ikke over ens med facit listen, er det mig som er forkert på den, eller er det facit? :-)
 

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af mathon


 

2)
         dit vinkelmål skal være DEGREE

         λ = (2500 nm)·sin(19.2º) = 822,2 nm

 

 

 


Svar #2
01. november 2011 af NickHansen01 (Slettet)

værdsætter virkelig din super hurtige hjælp, tunsinde tak herfra :-)
- Har du nogen løsning på 1'eren? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af mathon

1)
          benyt
                          sin(i) / sin(b) = 1,34

                          sin(b) = sin(i) / 1,34 = (2/√(5)) / 1,34 = 0,6675

                          b = sin-1(0,6675) = 41,87º

                           tan(41,87º) = x/4

                           x = 3,586

                           d = 2 + 3,586 ≈ 5,6


Svar #4
01. november 2011 af NickHansen01 (Slettet)

kan ikke andet end, at bukke og takke :-)
- tusinde tak for din kæmpe store hjælp :-)


Skriv et svar til: FYSIK - LYS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.