Matematik

Punktmængde

01. november 2011 af selinehansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

jeg har utroligt svært ved at løse følgende opgave

beskriv den punktmængde der har ligningen (x+6)^2 +(y+11)^2 = 6

På forhånd tak

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Et hint: det er ligningen for en cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2011 af peter lind

slå op under cirklens ligning.


Svar #3
01. november 2011 af selinehansen (Slettet)

Har forstået at det er en cirkel, men jeg ved ikke hvordan jeg skal beskrive ligningen. Hvis du kunne være så venlig at forklare mig hvad jeg skal gøre....

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

En cirkel i planen er entydigt beskrevet ved at angive koordinaterne til cirklens centrum og dens radius. Disse parametre kan aflæses af cirklens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2011 af peter lind

angiv at det er en cirkel, cirklens centrum og cirklens radius


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har brugt ordet punktmængde som overskrift - og det kan jeg godt forstå.

 

Det, der menes, er "beskriv den samling punkter (eller den graf eller kurve), 

 

der har ligningen (eller forskriften) osv.).

 

Normalt forbinder man jo ordet punktmængde med et område, der har en udstrækning på alle ledder,

 

og dette ord er derfor i denne sammenhæng mest egnet til at forvirre læseren (eleven) -

selvom en cirkel naturligvis strengt taget også er en form for punktmængde.

 

Dette være skrevet til din trøst - ordet er ganske enkelt uheldigt valgt i denne sammenhæng.

 

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2011 af mathon

beskriv den punktmængde M, der har ligningen (x+6)2 + (y+11)2 = √(6)2

                      M = {(x,y) | (x+6)2 + (y+11)2 = √(6)2 -6-√(6) x ≤ -6+√(6) ∧ -11-√(6) y ≤ -11+√(6)}

                          


Svar #8
02. november 2011 af selinehansen (Slettet)

Har forstået det nu, tusind tak til jer alle :D


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.