Matematik

hjælp til aflevering (!)

01. november 2011 af xxlullexx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har et par opgaver her, jeg har det lidt svært med, så jeg håber der er en der kan hjælpe mig

Et vandbad opvarmes fra 20°C til 100°C. Den indre temperatur (målt i °C) i et bestemt
objekt, der befinder sig i vandbadet under opvarmningen, er en funktion f af tiden t (målt i
sekunder). Det oplyses at f er en løsning til differentialligningen
y'=0,03⋅(g(t)−y) ,
hvor g(t) er vandbadets temperatur til tiden t. Endvidere oplyses det, at til tidspunktet
t = 0 er objektets indre temperatur 10°C, og at
g(t)=20+0,25⋅t, 0≤t≤320.

a) Bestem objektets indre temperatur, når vandbadets temperatur bliver 100°C.

 

To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)=-x^3+x^2+kx-3

g(x)=x^2+3
hvor k er et positivt tal.
Graferne for f og g afgrænser for x ≤ 0 et
område M, der har et areal, og for x ≥ 0 et andet
område N, der har et areal.

a) Gør rede for, at de to områder M og N har
samme areal for alle værdier af k.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af peter lind

a) Løs differentialligningen enten ved brug af et CAS værktøj eller brug af panserformlen.

b)  Du skal finde arealerne for de 2 områder på sædvanlig måde ved integration. Arealerne vil være en funktion af k; men samme funktion af k


Skriv et svar til: hjælp til aflevering (!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.