Matematik

Lineær sammenhæng

02. november 2011 af cfsc (Slettet)

Hej

Jeg har fået til opgave at udfylde nedenstående sildeben for en linær funktion, men har glemt hvordan man gør, nogen der kan hjælpe ?

 

x 0  1  2  3  5

y     5  7


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2011 af SuneChr

Hvordan hænger x og y sammen i det, du har skrevet?

Gør sådan:

x |   |   |   |   |   |

--------------------

y |   |   |   |   |   |


Svar #2
02. november 2011 af cfsc (Slettet)

x|0|1|2|3|5|

y|  |5|7|  |  |

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2011 af SuneChr

Nårh jo, du har jo opgivet to punkter på linjen (1 ; 5) og (2 ; 7)

Linjens ligning er    y = ax + b

Indsæt først x = 1 og y = 5   dernæst

x = 2 og y = 7

Da fås to ligninger med to ubekendte.

Find da  a og b  og indsæt til sidst i den færdige ligning de x værdier, du kender og find de tilsvarende y-værdier.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.