Matematik

Procent af procent

03. november 2011 af 0Greve0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave der lyder således:

En butik har under udsalg givet 30% rabat på prisen. Under sidste del af udsalget gives yderligere 20% rabat på den nye pris. Hvor mange procent rabat har kunden fået i alt?

Facit kan jeg godt komme frem til ud fra et given beløb, men hvordan stiller jeg stykket op når der ikke er oplyst nogen pris?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2011 af SuneChr

Salgspris med 30% rabat =  70%

Salgspris med yderligere 20% rabat = 70%·80%  =  56%

Rabat i alt  100% - 56%  =  44%


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2011 af volcom1

Hvis det skal stilles lidt mere matematisk op (samme resultat) vil jeg nok skrive:

 

x = startpris

y = samlet rabat

x*(1-0,7*0,8)= y

(y/x)*100% = samlet rabat

 


Skriv et svar til: Procent af procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.