Matematik

Vektor

05. november 2011 af guzbak

Bestem koordinatsættet til a's projektion på b.

Hvordan udregner man dette? Prikformlen virker ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

længden af projektionen er:

|c| = |a|*cos(v)

Hvor v er vinklen imellem a og b

projektionen peger i b's retning.

Vinklen kan findes med prikproduktformlen


Svar #2
05. november 2011 af guzbak

Vektor a = 3,-6

vektor b = -7,5

vektor c = 102,-123

altså har jeg

-4725 = -27*27,90 , eller hvad?

Jeg er ikke helt med

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Projektionen af vektor a på vektor b er vektoren

ab = (ab/|b|) b/|b|

      = ((-21-30)/(49+25)) (-7 ; 5)

      = -(51/84) (-7 ; 5)

      = -(17/28) (-7 ; 5)


Svar #4
06. november 2011 af guzbak

Det virker i hvert fald ikke, hvis man bruger projektionsformlen?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ellers den, der er brugt i #3.


Svar #6
07. november 2011 af guzbak

Men jeg har brugt den i første omgang, om og om igen, og den passer bare ikke med facit, så læste jeg et sted at når der står man skal finde "koordinatsættet" og ikke "projektionen", så skal der ikke gøres brug af projektionsformlen. Der står dog ikke hvad man ellers skal bruge? 

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

I #2 giver du koordinaterne for tre vektorer, a, b, og c, mens spørgsmålet i #0 drejer sig om at bestemme projektionen af vektor a på vektor b , så vektor c har altså intet med opgaven at gøre? Projektionen af vektor a på vektor b er den vektor, hvis koordinatsæt er givet i #3.


Svar #8
09. november 2011 af guzbak

Altså, det skal give (4,82 ; -3,45)

Jeg får (6,1 ; -4,38 )

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Med en lille rettelse til #3, idet 49+25 = 74 og ikke 84, står projektionsvektoren i #3

ab = -(51/74) (-7 ; 5)

     = ( 357/74 ; -255/74 )

som svarer til din facitlistes værdier.


Svar #10
09. november 2011 af guzbak

Har fået det til at passe nu, ved ikke hvad jeg gjorde forkert tidligere? Men tak for din tid :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.