Fysik

Hjææææælp!

06. november 2011 af mira4100 (Slettet)

Jeg har problemer med disse spørgsmåle. 

a) Hvor meget er en sten med densiteten 2,8g/cm3 og massen 50,0g letter at løfte i vand end over vand?

b) Nogle redningsveste er lavet af et plastikskum materiale med densiteten 0,5 g/cm3. Hvor stort et rumfang skal disse have, for at de er i stand til at holde 90 kg kvinde en tredjedel oven vandet.
Antag, at kvindes densitet er 1,10 g/cm3.

 

c) En sten fylder 0.3 kubikmeter. Hvor mange kilo føles den lettere under vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af mathon

a)

    V = (50 g) / (2,8 g·cm-3) = 17,8571 cm3       
  

           Ftyngdelettelse = V·ρsten·g - V·ρvand·g  = V·(ρsten - ρvand)·g = V·((2800 - 1000) kg·m-3))·g

           tilsyneladende masseformindskelse = Ftyngdelettelse / g = (17,8571·10-6 m3)·((2800 - 1000) kg·m-3)) =

                                                                                                                         0,032143 kg = ca. 32 g


Skriv et svar til: Hjææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.