Matematik

Bestem koordinaterne

06. november 2011 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem koordinaterne til de punkter for grafen f, der har en vandret tangent (en tangent med hældning 0

F(x)=x^3-3x-1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind

Find F'(x) og løs ligningen F'(x) = 0


Svar #2
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Tak for hjælpen^^

F`(x)=3x^2-3=0

3x^2=3

hva gør vi så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af peter lind

divider ligningen med 3


Svar #4
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Tak :)

så det 1x^2=1??


Svar #5
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Der står vi skal finde punkter men har kun 1?? Er der ikke fejl eller??


Svar #6
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af peter lind

ja. Find derefter x


Svar #8
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Takker igen..

X=1

der står punkter har kun 1 punkt

Der mit problem er 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2011 af peter lind

x = -1 er også en løsning. Hvad mener du med "der står punkter har kun 1 punkt" ?


Svar #10
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Tror bare svaret er x=1 eller x=-1 ;), der er jo også 2 punkter..


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.