Matematik

Skæringspunkter

06. november 2011 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen har to skæringspunkter med x aksen. Bestem ligningen for hvert af de to tangenters i grafens skæringspunkter med x-aksen.. F(x)=-0,5x^2-2x+2,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind

Løs ligningen F(x) = 0 for at finde skæringspunkterne med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs først ligningen f(x) = 0 . For hver løsning x0 har tangenten til grafen i punktet (x0 , f(x0)) ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

hvor man kan udnytte, at f(x0) = 0 .


Svar #3
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Tak for svarene

F(x)=-0,5x^2-2x+2,5 
F(x)=0 
,-0,5x^2-2x+2,5=0 
,-0,5x^2-2x+2x+2,5=0+2x 
,-0,5x^2+0,5x^2+2,5=2x+0,5x^2 
2,5=2x+0,5x^2 
5=4x+1x^2 
x=1 

Tror jeg har fundet x nu??

men hvordan finder jeg skæringspunkterne

 


Svar #4
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse ligningen F(x) = 0 , dvs 2.-gradsligningen

-0,5x2 -2x +2,5 = 0 , eller

x2 + 4x - 5 = 0

Ligningen har 2 rødder, hvoraf du har fundet den ene.

Skæringspunkternes y-koordinater er selvfølgelig 0, da det drejer sig om skæring med x-aksen.


Svar #6
06. november 2011 af ???gæt (Slettet)

så den ene er 1.0

hvordan beregner man så det andet punkt


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man benytter rodformlen for 2.-gradsligninger. Først beregner man diskriminanten. Eller man kan benytte, at ligningen er normeret, så produktet af de to rødder er -5 .


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.