Fysik

fotoner

07. november 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her?

En titanium safir laser er en såkaldt ”pulset laser”, det vil sige at den udsender lyset i små korte impulser med meget høj intensitet. En sådan impuls kan indeholde 5 millijoule på 100 femtosekunder (10-15 s).


b) Hvor mange fotoner bliver der udsendt af laseren i en sådan impuls?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af mathon

    

                  ...du må have en i din SP-tekst uoplyst bølgelængde eller en frekvens


Svar #2
07. november 2011 af Justme92 (Slettet)

Bølgelængden = 800 nm.

og frekvensen har jeg fået til at blive: 3,75*1014


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2011 af mathon

Efoton = h·c / λ

Fra
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1098628

Har du
h·c = 1,98645·10-25 J·m

                                                 Efoton = hc / λ  =  (1,98645·10-25 J·m) / (800·10-9 m) = 2,48306·10-19 J

antal fotoner i en puls
                                                 N = (5·10-3 J) / (2,48306·10-19 J/stk) = 2,0·1016 stk


Svar #4
07. november 2011 af Justme92 (Slettet)

1000 tak :-).


Skriv et svar til: fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.