Matematik

itereret integral

07. november 2011 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

er lidt i tvivl om, hvordan dette begreb bruges. Først troede jeg, at det var når man havde en mængde, hvor den ene variabel kunne udtrykkes vha. den anden, så kunne man integrere over en funktion med hensyn til den ene variabel og så indsætte grænser afhængige af den anden variabel. Men i det vedhæftede eksempel bruges det så på en anden måde, hvor man ganger to integraler sammen. Hvad gør man her? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det betyder vist her, at de variable i integralet kan separeres, således at man iterativt kan beregne integralet i hver variabel for sig.


Svar #2
07. november 2011 af Mathematica (Slettet)

okay, men kan du gennemskue omskrivningen, der fører til dette, for jeg har kun lært at udregne planintegraler ved iteration.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det hele er da ellers givet i teksten. Man benytter omskrivning til polære koordinater, så f(x,y) = x = r·cos(θ) , og

dx dy = r dr dθ .


Svar #4
07. november 2011 af Mathematica (Slettet)

okay ja.
men burde det så ikke være sådan, at hvis man bytter om på grænserne - altså så vinklerne ryger ind på integralet over r og omvendt- , så får man det samme. For det synes jeg ikke, jeg gør. Ved godt det ville være en tåbelig forkludring, men jeg prøver at forstå det her med, at man kan iterere et integral - vores kursus gør desværre MEGET lidt ud af det teoretiske fundament for det.


Skriv et svar til: itereret integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.