Matematik

endnu en opgave

07. november 2011 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

læser til eksamen, så gennemgør alle opgaver fra tidligere prøvesæt, og jeg støder da til tider ind i svære opgaver. Nyeste er den vedhæftede. Jeg kan slet ikke se, hvad man skal gøre. Normalt med en sådan opgave, hvor man er givet de partielle afledede har det noget med kædereglen at gøre, men den kan da ikke bruges her? : (

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Da g = ∂f/∂z har man

∂g/∂y - ∂g/∂x = ∂2f/∂y∂z - ∂2f/∂x∂z = ∂2f/∂z∂y - ∂2f/∂z∂x = -y


Svar #2
08. november 2011 af Mathematica (Slettet)

hmm jeg ved slet ikke, hvilken formel det du bruger, refererer til :S Kan det ikke indses på baggrund af andet, for jeg er ikke sikker på, at vi har gennemgået det der :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man differentierer g og udnytter, at man kan bytte om på differentiationsordenen for de 2. afledede.


Skriv et svar til: endnu en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.