Matematik

Isolering med bogstaver

10. november 2011 af Mathiasschou94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-) 
Ville høre om der var nogle der gad hjælpe mig med at skære det helt ud i pap for mig, hvordan man isolere p i denne ligning: a * (p + b) = c * p + d

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

a * (p + b) = c * p + d            ganger ind i ()

ap+ab=cp+d                         trækker cp fra på begge sider

ap+ab -cp=cp+d-cp

ap-cp+ab=d                         trækker ab fra på begge sider

ap-cp+ab-ab=d-ab

ap-cp=d-ab                       sætter p udenfor ()

p(a-c)=d-ab                      deler med a-c på begge sider

p(a-c)/(a-c)=d-ab/(a-c)        forkorter (a-c) væk på venstre side

p=(d- ab) /(a-c)


Svar #2
10. november 2011 af Mathiasschou94 (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Isolering med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.