Matematik

Bestemmelse af funktioner

10. november 2011 af ACBorup (Slettet) - Niveau: A-niveau

i en model for udviklingen af befolkningstallet i Mexico efter 2007 antages det, at den årlige vækstrate r, er en funktion af tiden t (målt i antal år efter 2007), som tilfredstiller differentialligningen

dr/dt = -0,025r

og at r(0) = 0,017

a) bestem r som funktion af t:

Hvordan skal jeg gribe ovenstående opgave an?


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Løs differentialligningen og bestem konstanten c ud fra oplysningen r(0) = 0,017 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2011 af peter lind

Løs differentialligningen ved brug af separation af variabel eller hvis det er tilladt brug et CAS værktøj


Svar #3
10. november 2011 af ACBorup (Slettet)

Aha, det giver god mening. Tak for hjælpen:)


Svar #4
10. november 2011 af ACBorup (Slettet)

Hvordan løser jeg så følgende opgave:

Derudover antages det, at befolkningstallet N(t) (målt i mio) som funktion af tiden t (målt i år efter 2007 tilfredsstiller differentiallingen 

dN/dt = r(t) * N, og at N(0) = 106, 5

Jeg tænker jeg skal gøre noget af det samme, men synes det er svært at løse ovenstående differentialling?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af peter lind

Den kan også uden videre løses ved separation af variable. dN/N = r(t)dt


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2013 af MetteNielsen1993 (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal løse differentialligningen? 


Skriv et svar til: Bestemmelse af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.