Matematik

Moduloregning

10. november 2011 af Soeren1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg skal løse ligningen

5 = 2a mod 11

Så, hvis jeg har forstået det rigtigt, kan jeg  finde a'et ved at prøve mig frem, indtil jeg finder et a sådan at 11 går op i (5-2a) - det har jeg så gjort og fundet at a=8 er en løsning.

Mit spørgsmål er så: findes der en smartere måde at finde a på? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af mette48 (Slettet)

5 = 2a mod 11                  trækker mod 11 fra på begge sider

5 mod 11 = 2a                  deler med 2

2½ mod 5½ = a

løsninger

a=2½,  8, 13½,  19,  24½,


Svar #2
10. november 2011 af Soeren1 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Moduloregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.