Fysik

Radioaktivitet hjælp

10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Opstil reaktionsskemaet for henfaldet af 238 Pu

godt har gjort, med masserne 

234,040947 U

og
238,04955 Pu

Beregn dens Q værdi når den henfalder, har prøvet men det giver et alt for wired svar! hvad gør jeg forkert? 

(1.6605*10^-27(238.049555*u-234.040947*u))*299792458^2*m/s= J eller MeV? = 5.9?? 

 

og opgave c beregn, ved afsendelsen prodocerede minikraftværket elektrisk energi med effekt 280W .. Beregn minikraftværkets nyttevirkning ved afsendelsen. (der er 9.7kg 238Pu) 

hvad gør jeg? det haster skal aflveres imorn, stenet med det i de sidste to timer!


Svar #1
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Det giver 5.9 i svar, men hvad er det i? er det i joule? hvad er så værdien i MeV? er den ikke alt for højt?? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af peter lind

Enheden kommer an på enheden du har brugt til massen for u

c) Henfaldshastigheden er dN/dt = -kN. du skal have fat i halveringstiden eller k for at beregne det


Svar #3
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

har brugt massen for u ganget den med 1.660 *10^-27 kg, for at få den i si enhed kg. derved har jeg fundet massetilvæksten ganget med lysetshastighed i anden. hvad er så enheden, jeg får 5.9 og det er utroligt høj hvis det er J men hvad er det så ?  tak på forhånd peter :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2011 af peter lind

Så bliver enheden Joule


Svar #5
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

og lavet om til MeV er det 1.6022*10^-13 meV*5.9 = 9.4 *10^-14 MeV 


Svar #6
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

det passer nok ikke:( fordi en jeg kender (og han er klog) fik den til ca 560 mev


Svar #7
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Hvis jeg nu vil have enheden i MeV ud fra udregningerne hvad gør jeg så? 


Svar #8
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Jeg giver op, det nytter ikke noget...... lægger mig til at sove.. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2011 af mathon

                                 
                                                         1 u ≡ 931,494 MeV


Svar #10
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

(238.049555*u-234.040947*u))*299792458^2*m/s= 

(4.008603*931,494 MeV ) u * 299792458^2 =3.355940017*10^20 MeV ? 

 

 


Svar #11
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

(234.040947*u*1.660540)*10^(-27)*kg = 3.886343541*10^(-25)*kg

238.049555 u * 1.660540*10^(-27) kg =3.951622613 *10^(-25) kg;

(3.951622613 *10^(-25) kg-3.886343541*10^(-25)*kg)*(3*10^8 )^2 


Svar #12
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

6.5279072*10^(-27)*299792458^2;

                   svaret er =    5.866990402 10^-10 J? hvad er det så i MeV 


Brugbart svar (3)

Svar #13
10. november 2011 af mathon

 

                      238Pu   --->   234U   +   4He   +   Q

 

                Δm = (238,04955 - 234,04095 - 4,00260) u = 0,006 u

               Q = (0,006 u) · (931,494 MeV/u) = 5,58896 MeV

 


Svar #14
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

What du er en gud for mig Mathon"!!! så enkelt! :D 


Brugbart svar (4)

Svar #15
10. november 2011 af mathon

      No = (9700 g) / (238 g·mol-1) · (6,02214·1023 mol-1)  = 2,4544·1025

       k = 2,5034·10-10 s-1

       A = k·No = (2,5034·10-10 s-1) · (2,4544·1025) = 6,1443·1015 Bq

       Q-energiudviklingen pr. sek  (6,1443·1015 s-1) · (5,58896 MeV) = 3,43405·1016 MeV = 3,43405·1022 eV

                                                               3,43405·1022 eV  =  5501,96 J

 

        nyttevirkningen
                                           
η = ((280 J/s) / (5501,96 J/s)) · 100% ≈ 5,1%

...........

     T½ = 87,74 år = 2,7688·109 s

      k = ln(2) / T½ = ln(2) / (2,7688·109 s)  =  2,5034·10-10 s-1
 

 


Svar #16
10. november 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Niice! :D ok, jeg er næsten færdig med min afl. pga. af dig! tak!:P 


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet)

Kan Q værdien godt være negativt?..

Jeg skal nemlig:

Beregn Q-værdien for henfaldet

 

239 pu --> 235 U 

 

239 Pu= 238.0495 u 

235 U= 238.0495 u 

 

Δm=238.0495 u - 238.0495 u - 4,00260 u = -0,997 u 

 

Q = (-0.997 u) · (931,494 MeV/u) =  −4.58534 MeV

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet)

**'' 

 

U 235 = 235.0539 

 

Δm=238.0495 u - 235.0539 u - 4,00260 u = -0,997 u

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. maj 2012 af hejsmukke1 (Slettet)

Jeg beder om hjælp please.


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. maj 2012 af peter lind

Der må komme noget mere ud af højre siden. Det kan heller ikke passe at 239Pu har næsten samme masse som 235U. den første skal være af størrelsorden 239 u og den anden af størrelsesordenen 235 u


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.