Matematik

Differential regning

11. november 2011 af Superman100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg skal i forbindelse med en større opgave, løse flere differantiale ligninger, og vil derfor gerne have hjælp med de 2 følgende. Af denne grund vil også gerne se beregningerne:

 

x=1

f(x)=2*x^2+1*x+1

og

x=-3

f(x)=2*x^3+3*x^2+(-1)*x+(-5)

 

I begge opgaver skal jeg udregne differential kvotenten, og de er skrevet PRÆCIS som de står. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2011 af peter lind

Det er ikke ligninger men definition af nogle funktioner. Brug at (xn)' = n*xn-1


Svar #2
11. november 2011 af Superman100 (Slettet)

Hvad betyder " Brug at (xn)´=n*xn-1

 

Forstår ikke hvad du mener, kan du ikke vise beregningerne, og hvad er n?

Er helt blank på det her.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2011 af peter lind

Det er en formel for differentiation af en potens funktion. Den står uden tvivl i din bog. Du kan også se den på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ersamme opgave, som du havde kørende i går i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1101202 , hvor du også fik svar.

Di to funktioner er polynomier, dvs. sammensat af led af formen k·xn . Et sådant led har den afledede

(k·xn)' = k·n·xn-1

Benyt nu denne formel samt reglen for differentiation af en sum til at bestemme de afledede af de givne funktioner.


Svar #5
11. november 2011 af Superman100 (Slettet)

Forstår det stadig ikke,


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har fået det skåret ud i ret tykt pap efterhånden. Måske du kunne prøve på at forklare, hvad det er, du ikke forstår. Forstår du ikke, hvad en differentialkvotient er, eller hvordan man differentierer, eller hvordan man beregner en funktionsværdi ud fra en forskrift?


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.