Matematik

isolering

13. november 2011 af dmha1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan isolere man c i formlen a=b/2(1+c) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer an på, om der menes

a = (b/2) · (1+c)

eller

a = b / (2·(1+c))


Svar #2
13. november 2011 af dmha1994 (Slettet)

a = b / (2*(1+c)

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. november 2011 af Andreww (Slettet)

(2+2c)*a=b

2+2c=b/a

2c=(b/a)-2

c=((b/a)-2)/2

c=(0.5b)/a-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af krank (Slettet)

 

(2+2c) kan ikke flyttes over uden at skifte fortegn!!!

a/b=2(1+c)

a/b-2=2c

a/2b-1=c


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da helt forkert. Der skal ikke skiftes fortegn nogen steder.

Fremgangsmåden i #3 er korrekt.

Husk at benytte parenteser, så det er klart, hvad der divideres med hvad.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2011 af krank (Slettet)

my bad #3 holder helt og aldeles. bare søndag :-(


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.