Matematik

Bestem b - andengradspolynomier

13. november 2011 af thelaban (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej  :)

Opgaven lyder følgende
 

Bestem b, når -2 er rod i -4x^2 + bx + 24 = 0
Bestem dernæst den anden rod


Jeg har siddet med det i et stykke tid nu, og jeg kan simpelthen ikke komme frem med en løsning.
Kan nogen hjælpe og evt. forklare, hvordan sådan et regnestykke skal regnes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

At -2 er rod i ligningen, betyder, at -2 tilfredsstiller ligningen. Indsæt x = -2 i ligningen og bestem b . Find så den anden rod ved at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

løsningsformlen er:

x = (-b ± √(b2-4 a c)) / (2 a)

Indsæt kendte værdier heri, dvs. a c og x, da du dermed har en ligning


Svar #3
13. november 2011 af thelaban (Slettet)

Hvad er det for et tegn du skriver efter (-b ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

Ja, når det oplyses at -2 er rod vil det sige at x = -2 er en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af fosfor (Slettet)

#3 "±" angiver at man både finder en løsning ved at plusse og minusse. Derfor er der to løsninger


Svar #6
13. november 2011 af thelaban (Slettet)

Kan jeg så indsætte det i solve på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er ingen grund til at bruge lommeregner. Det er simpel hovedregning. Løs nu ligningen i b .


Svar #8
13. november 2011 af thelaban (Slettet)

Jeg har prøvet,men tror ikke det er rigtigt, da jeg ikke kan få en af rødderne til at give -2 :(

-4 * (-2) ^2 + b *(-2) + 24 = 0

- 16 - 2b + 24 = 0

8 = 2b

8/2 = b

b = 4

Vi finder diskriminanten: d?b^2-4ac

d = 4^2 - 4 * (-4) + 24
d = 56

Formel for at finde den anden rod:

-4  ±  √ 56 / (2 * (-4)

- = -3,06

+ =  - 4,9

Hvad er det jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Konstanten b er korrekt fundet.

Man skal så finde rødderne i ligningen -4x2 + 4x +24 = 0 , der har diskriminanten

d = 42 -4·(-4)·24 = 16 + 384 = 400 = 202 , så

x = (-4 ±20)/(2·(-4)) = (1 ±5)/2 ⇒ x = -2 ∨ x = 3 .


Skriv et svar til: Bestem b - andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.