Fysik

nyttevirkning

13. november 2011 af mariamelnaji (Slettet)

hej

kan ikke finde ud af hvordan jeg løser denne opgave..

 

Avedøremøllen er en meget stor vindmølle, der anvendes til produktion af elektrisk energi. Møllens navhøjde (højden af møllerotorens nav over jordoverfladen) er 55 m, og rotordiameteren er 50 m. Avedøremøllen producere en maksimal elektrisk effekt på 1000 kW ved en vindhastighed på 15 m/s. Ved denne vindhastighed er vindens effekt på møllerotoren 4,3*106 W.
 

Beregn Aveføremøllens nyttevirkning ved produktion af elektrisk energi.

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2011 af hippo746 (Slettet)

du skriver selv

Pmølle = 1000 kW = 1.000.000 W

og vindens effekt

Pvind = 4.300.000 W

Nyttevirkningen finder du ved at sige

η = (Pmølle / Pvind)*100%

 

 

 


Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.