Matematik

Reducér

14. november 2011 af belliy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! :)

Jeg har en matematikaflevering for, der omhandler reducering og brøkregning.

Det her stykke kan jeg ikke finde ud af, da det står i anden:

2(a+b)2-4b(a-b)

Håber der er en som kan hjælpe mig. :-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af PeterValberg

2(a+b)2 - 4b(a-b) =
2(a2+b2+2ab) - 4ab + 4b2 =
2a2 + 2b2 + 4ab - 4ab + 4b2 =
2a2 + 6b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. november 2011 af belliy (Slettet)

1000 tak! :-)

Men tænkte lige på om resultatet godt må være i anden? Og hvorfor skifter fra - til + før 4ab?


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.