Matematik

procentvis stigning

14. november 2011 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

antallet af indbygger i usa vil imorgen bryde igennem en historisk grænse på 300 millioner USAs indbygger nummer 200millioner blev registeret i 1967.

bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i befolkningstal iUSA I PERIODEN 1967-2006


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af mette48 (Slettet)

Kn=K0*(1+r)n

hvor  K0 er befolkningstal i 1976

r er tilvækst% på år

n er antal år efter 1976

Kn er befolkningstal n år efter 1976

indsæt de oplysninger du får i opgaven og find r i den ligning der fremkommer


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

Se evt. #1

Såfremt du ikke forstår hjælpen i #1, kan denne fremgangsmåde måske hjælpe. 

Generelt ser det således ud

(x2-x1)/(x1)·100%

Indsat ser det således ud

(300-200)/(200)·100% = 50% = 1,5

Kan det passe? Vi tjekker, om det passer, dvs.

200·1,5 = 300

Heraf kan vi konkludere, at det passer. 

Så mangler vi at bestemme den årlige procentvise stigning. 

Har du selv et forslag nu, hvor du har fået den manglende oplysning (dvs. den samlede procentvise stigning i perioden)? 


Skriv et svar til: procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.