Matematik

toppunkt :/

14. november 2011 af Silviiie (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde toppunktet for denne ligning f(x)=(x-1)*(2*dentredjerod af (x-1) -1 .... Er der nogen dr kan hjælpe mig med at finde a,b og c ... Og finde toppunktet bagefter


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2011 af mathon

    er det
                                  f(x) = (x-1) · 2·3√(x-1)  -  1   ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvad mener du med at finde a, b og c? De betegnelser benytter man om koefficienterne i et 2.-gradspolynomium. Den her givne funktion er ikke et 2.-gradspolynomium. Funktionen ser ud til at være

f(x) = 2·(x-1)4/3 - 1

Man kan undersøge funktionens monotoniforhold, og om funktionen har et minimum eller et maksimum.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2011 af mathon

hvor
                 f '(xo) = (8/3)·(xo-1)1/3 = 0       er anvendelig


Svar #4
14. november 2011 af Silviiie (Slettet)

Mathon:  ja det var det jeg mente :) Men jeg skal finde toppunktet for ligningen og  derfor skal jeg jo kende a,b, c :=?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. november 2011 af Tyrael (Slettet)

#4 Benyt differentialregning til at finde toppunktet. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Genlæs #2.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. november 2011 af mathon

efter genlæsning af #2
har du sikkert forstået
at
                                            f '(xo) = (8/3)·(xo-1)1/3 = 0
kvræver
                                            xo = 1

monotoniforhold:

                 fortegnsvariation for f ' (x):          -           0        + 
                                                        x:  __________1_________ 
                                monotoni for f(x):     aftagende     min    voksende



 


Skriv et svar til: toppunkt :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.