Matematik

Reducer og omsæt

14. november 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Reducer: 

1) 12a - (10a + 4b)

2) 8 * (a + 2b) - 6b

Omsæt

1,3 dm3  = _____ liter

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2011 af CookieXXD (Slettet)

Reducer:

1) 12a-10a+4b = -2a+4b                12a-10a+4b = -2a+4b
2)  8a+16b-6b = 8a+10b                8a+16b-6b = 8a+10b

Omsæt:

1,3 dm3 = 1,3 L
 

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. november 2011 af JBrondum (Slettet)

1) 12a - (10a + 4b)= -2a-4b
2) 8 * (a + 2b) - 6b= 8a + 10b


Brugbart svar (3)

Svar #3
15. november 2011 af CookieXXD (Slettet)

Nr. 1 er ikke rigtig JBrondum .. :)

12a-(10a+4b) = 2a+4b
                         ———


For +4b bliver som den er, urørt, mens 12a-10a skal regnes ud og svaret er 2a og ikke -2a
 

PS. kom til at lave en fejl ved fortegnet i #1 opg. 1  - SORRY! :(

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2012 af JBrondum (Slettet)

 

 

#3


Nr. 1 er ikke rigtig JBrondum .. :)

12a-(10a+4b) = 2a+4b
 

Nr. 1 er rigtig, fordi hvis man skal hæve en "negativ" parentes skal man ændre fortegnene inde i parentesen så + blev til -

Men du har ret med at det ikke bliver -2a men +2a.

Mvh.

JBrondum


Skriv et svar til: Reducer og omsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.