Matematik

Kombinatorik

14. november 2011 af placebo321 (Slettet)

På hvor mange måder kan en gruppe på 6 personer deles i 2 grupper på 3 personer?

 

Er man nødt til at skrive alle måderne op, eller er der en hurtig metode? 

 

Jeg har en idé til én af grupperne

6! / ((6-3)!*3!) = 20


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af PeterValberg

K(6,3) = 6!/(3!·(6-3)!) = 20

skulle jeg mene (?)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. november 2011 af placebo321 (Slettet)

Det var også det jeg lige fandt frem til, men jeg er stadig i tvivl. 20 mener jeg kun er rigtigt, hvis man har én gruppe. Vil der ikke være halvt så mange, når der er tale om 2 grupper?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af PeterValberg

De 20 er jo antallet af måder, hvorpå man kan udtage tre elementer af seks mulige (uordnet uden tilbagelægning)

Når du udtager tre (én gruppe) har du jo faktisk lavet to grupper, - den du valgte ud og den du lod stå tilbage
og det kan du gøre på 20 måder...

Var det mig ville jeg satse på de 20

men spørg Andersen11, - han er en ren übernørd til matematik :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det bliver det halve antal, for har man udtaget én gruppe, er den anden gruppe også valgt. Altså 10 måder. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af PeterValberg

#4 super :-) så blev jeg også lidt klogere i aften

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
14. november 2011 af placebo321 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.