Matematik

Primtalsfaktorisering

14. november 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bruger man primtalsfaktorisering til at bestemme et tals delelighed med et andet tal?

Og hvordan kan man nemt regne opgave 12 i

http://www.georgmohr.dk/mc/mc06opg.pdf

Jeg har selv fundet frem til, at resultatet er 840 (relativt nemt).

Er det ikke noget med, at man kan finde produktet

2*3*4*5*6*7*8

og så sige

22*5*6*7 = 840

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det. Er der nogen, der kan hjælpe med det?

Jeg kan opløse "produktrækken" i primtal

2*3*2*2*5*6*7*2*2*2*2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af mathon

 

               22*5*6*7 = 840 = 23·3·5·7


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af SuneChr

Er alle nævnerens primtalsfaktorer, med multiplicitet, indeholdt i tællerens primtalsfaktorer, med multiplicitet, går nævneren op i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2011 af mette48 (Slettet)

2

3

4=2*2

5

6=2*3

7

8=2*2*2

alle disse tal går op i

2*2*2*3*5*7=840


Skriv et svar til: Primtalsfaktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.