Fysik

cirkelbevægelse

16. november 2011 af camillahhh (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder med en opgave i fysik , som jeg ikke helt kan komme videre med ... :( 

 

jeg har en vindmølle, hvor der på enden af vingerne sidder et beslag med m=1,8 kg. beslaget har en afstand fra omdrejningspunktet på 5,9 m og omdrejningsaksen er 19,9 m over den vandrette jord. 

Under en passage af den nederste stilling falder beslaget imidlertidigt af. 

Bestem beslagets frart lige før det rammer jorden.  (der tages ikke højde for luftmodstanden)

VÆRDIER: 

m (beslag) = 1,8 kg

r = 5,9 m

højde over jorden = 19,9m-5,9m = 14m

w (omega) = 2,856 s(-1)

v = w*r = 16,9 (m/s)

a = 48,12 (m/s^2)

F(centripetalkraften) = 86,6 N

 

alt jeg skal bruge er en formel - MEN HVILKEN ??? (: 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af peter lind

Brug energibevarelse


Svar #2
17. november 2011 af camillahhh (Slettet)

Er det bare den der hedder E(pot) = m•g•h ?? Har det ingen betydning at den er i bevægelse eller roteres rundt først ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:mølle-kast.docx

Skriv et svar til: cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.