Matematik

Bestem forskrift

16. november 2011 af HanneJH (Slettet)

I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L(målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen:

dL/dt=0,619*e^(-0,22t)*L

I moddel antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm lang:

a. Bestem en forskrift for L(t)

 

Har prøvet at se de andre indlæg om dette, men kan ikke forstå det. 

 

Håber nogen vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Løs differentialligningen og bestem konstanten c ud fra oplysningen L(10) = 72 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2011 af mathon

generelt

                    dy/dt = b·e-kt

                     y = -(b/k)·e-kt


Svar #3
16. november 2011 af HanneJH (Slettet)

Mathon : kan du sætte nogen tal ind eller noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)


Svar #5
16. november 2011 af HanneJH (Slettet)

#4

 

#3

Se evt.
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=769655

 

Der har jeg kigget, men forstod det desværre ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ellers har du værdierne opgivet. Du kan se, at

b = 0,619 , og k = 0,22 


Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.