Matematik

Gennemsnitsfart

16. november 2011 af juliebruun1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner jeg gennemsnitsfarten?

Ruten varer 78min og 10sek .
Ruten er 72km lang.

Hvad er så gennemsnitsfarten i km/t?

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gennemsnitsfarten er rutens længde divideret med den tilbagelagte tid.


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. november 2011 af mette48 (Slettet)

gennemsnitsfart= vejlængde / tid

Ruten varer 78min og 10sek . =78*60+10 sek

Ruten er 72km lang. = 72000 m

fart= 72000/(78*60+10) m/s  =   ......... *60*60/1000 km/t


Svar #3
16. november 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

72000/(78*60+10) = 15,35
15,35*60*60*1000 =55260000

Kan det være rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs formlen i #2 igen. Du skulle dividere med 1000, ikke gange med 1000 .


Svar #5
16. november 2011 af juliebruun1997 (Slettet)

Gud ja! mange tak :-D

 

 

Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.