Matematik

isoler a?

18. november 2011 af Laaassseee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Nu har jeg siddet med en her i flere timer og slået op i jeg ved ikke hvor mange bøger.. Og kan ikke finde ud af det. Er der en der kan hjælpe mig? Med mellemregninger osse. For resultatet det har jeg.

 

5a    = 10c2        Jeg skal isolere a?    
2b        b

 

 

Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2011 af fosfor (Slettet)

divider med 5/(2 b) på begge sider


Svar #2
18. november 2011 af Laaassseee (Slettet)

Hold da op.. Tak for hurtigt svar.. :)

 

først med 5 og så med 2b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2011 af fosfor (Slettet)

divider med brøken, dvs divider tælleren på begge sider og gang nævneren


Svar #4
18. november 2011 af Laaassseee (Slettet)

Men det får jeg stadigvæk ikk etil resultatet? hmmm Jeg er heller ikke så go til de regler der endnu.


Svar #5
18. november 2011 af Laaassseee (Slettet)

Er det her så korrekt?

Vedhæftet fil:IMG_0355.JPG

Svar #6
18. november 2011 af Laaassseee (Slettet)

 

 

5a/2b = 10c2/b

5a = 2b(10c2)/b

5a = 2(10c2)

a = 20c2/5

a = 4c2


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Svar #8
18. november 2011 af Laaassseee (Slettet)

ok, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: isoler a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.