Matematik

Integralregning - HELP !!

19. november 2011 af kaka1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg står med en opgave som jeg ikke kan få hul i den. Håber der en der vil hjælpe mig med den. Tegningen er vedhæftet.

På figuren ses grafen for en funktion f. Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen to punktmængder M1 og M2. Det oplyses, at arealet af M1 er 16/3, og at ∫3-2f(x)dx = 125/25.
Bestem ∫0-2f(x)dx.

Bestem arealet af M2. 

På forhånd tak!

PS: Jeg vil gerne ha' forklaringer undervejs så jeg kan forstå hvad der bliver gennemgået.. :)

 

Vedhæftet fil: Doc1.docx

Brugbart svar (3)

Svar #1
19. november 2011 af SuneChr

Indskudssætningen siger

intgr [- 2 ; 3] =  intgr [- 2 ; 0] + intgr [0 ; 3]

125/25   =  - 16/3 + intgr [0 ; 3]      idet integralet skal regnes med fortegn. Arealet af M1 er negativt, derfor.


Svar #2
19. november 2011 af kaka1 (Slettet)

Kan du ikke forklare mig det lidt mere konkret hvad du har gjort helt præcis. Trin for trin.

 


Svar #3
19. november 2011 af kaka1 (Slettet)

Jeg har bestemt integralen til M1 som også var areal 16/3. Men nu kan jeg bare ikke finde ud af hvordan jeg skal beregne arealet af M2. PLEAS HELP!


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2017 af mathon

                         \small \int_{-2}^{0}f(x)\, \mathrm{d}x=-\tfrac{16}{3}

                         \small \int_{-2}^{3}f(x)\, \mathrm{d}x=\int_{-2}^{0}f(x)\, \mathrm{d}x+\int_{0}^{3}f(x)\, \mathrm{d}x=5

                         \small 5=-\tfrac{16}{3}+\int_{0}^{3}f(x)\, \mathrm{d}x

                         \small A_{M_2}=\int_{0}^{3}f(x)\, \mathrm{d}x=5+\tfrac{16}{3}=5+5\tfrac{1}{3}=10\tfrac{1}{3}


Skriv et svar til: Integralregning - HELP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.