Matematik

undersøg

20. november 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

undersøg ved ekstakte regninger, om nedenstående ligning er korrekt. 

8/√6-2 = 4(√6+2)

Hvordan gør jeg det? skal man ikke skaffe en rationel nævner, når den jo indeholder kvadratrødder? 

Skal man så forlænge?

Hvordan regner jeg den ud?

8/√6-2

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

8/√6-2 = 4(√6+2) omskriv den ene side af ligningen så du ender med den anden side

8/√6-2 =            forlæng brøken med (√6+2), brug kvadratsætningen og forkort


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af nielsenHTX

8 / √6-2 =  4(√6+2)

8 / √4 =  4√8

8/2= 4* √8

4= 4* √8 så de er ikke ens


Svar #3
20. november 2011 af Ukenddt (Slettet)

#2


det var heller ikke meningen, at de skulle være ens. Dette var blot bare noget man skulle undersøge, om det var rigtigt regnet. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2011 af mette48 (Slettet)

Sådan som du har skrevet udtrykket er det ikke muligt ay se, hvor meget der hører til under kvadratrodstegnet

8 / √6-2 =  4(√6+2)              den sidste parentes tyder på at der står √6 i begge dele af udtrykket

8 / √(6-2) =  4(√(6+2))  skal 2-tallerne med ind under √ ? hvis de kommer det, så passer det ikke

8 / √6-2 =  4(√6+2)       hvis kun 6 er under √ fås ved at forlænge med √6-2

[ 8*(√6-2)(√6-2)] / [4(√6+2))(√6-2)]=

[8*(6-4√6+4)] / [4*(6-4)] =              forkorter med 4 og trækker sammen

[2*(10-4√6)] / 2= 10-4√6

 


Skriv et svar til: undersøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.