Matematik

Trekanter: sider og vinkler

20. november 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

i den vedhæftede fil er der vist 2 trekanter.

Jeg har beregnet trekant 1 sider og vinkler.

Hvordan beregner jeg trekant 2 uden at jeg får de samme vinkler/sider som i trekant 1?

Vedhæftet fil: trekant.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Har du regnet sider og vinkler til trekant 1??


Svar #2
20. november 2011 af gym99 (Slettet)

#1

Ja det har jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Altså hvad har du fået dem til??

Og har du formelsamling bogen matematik 112??

 


Svar #4
20. november 2011 af gym99 (Slettet)

C = 56,01
B = 75,98
b = 12,40

Jeg har desværre ikke formelsamlingen matematik 112
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2011 af mathon

denne dobbeltillustration
antyder de to løsninger                   
til trekanten
                            givet ved
                                                  vinkel A = 48º, a = 9,5 og c = 10,6

ved brug af cosrelationen på formen

                                                   a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A)             løst med hensyn til b
reduceres til
                                                   b2 - (2·c·cos(A))·b + (c2- a2) = 0
som ved indsættelse
giver
                                                   b2 - (2·10,6·cos(48º))·b + (10,62- 9,52) = 0

med løsningerne
                                                             b = 12,4029              og           b = 1,78264
                                                          spidsvinklede trekant                   stumpvinklede trekant


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/335250


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om, at der er to løsninger til "sinusfælden" i sinusrelationen.

Man finder vinkel C ved at benytte sinusrelationen

sin(A) / a = sin(C) / c , hvoraf

sin(C) = c ·sin(A) / a

Idet sin(C) = sin(180º - C) , fås

C = 56,016º eller C = 180º-56,016º = 123,984º

Man får derfor to løsninger til trekanten:

C = 56,016º
B = 75,984º
b = a · sin(B) / sin(A) = 12,403

og

C = 123,984º
B = 8,016º
b = 1,783


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2011 af mathon

eventuelt
                                 b1 = c·cos(A) + a·cos(Cspids)

                                 b2 = c·cos(A) - a·cos(Cspids)


Skriv et svar til: Trekanter: sider og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.