Matematik

Reducér (a+b)^2-2a(a+b)

20. november 2011 af 09majo (Slettet)

Jeg ved at (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab, men jeg er kommet helt i tvivl om hvordan man reducére resten.

 

Er det 2a+2b+a^2+ab eller 2a^2+2ab - eller er jeg helt galt på den?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af nielsenHTX

nr. 2 er rigtig

2a(a+b)= 2a^2+2ab


Svar #2
20. november 2011 af 09majo (Slettet)

Tusinde tak skal du have :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal huske at obeservere minustegnet foran det sidste led.

Man kan også med fordel sætte den fælles faktor (a+b) udenfor:

(a+b)2 - 2a(a+b) = (a+b)(a+b -2a) = (a+b)(b-a)

og så benytte en anden kvadratsætning til sidst.


Skriv et svar til: Reducér (a+b)^2-2a(a+b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.