Matematik

epidemi

20. november 2011 af uiouio (Slettet)

The number y of persons infected by higly contagious virus is modeled by a logistic curve


y=L/(1+Me^(-kt) )


Where t is measured in months from the time the outbreak was discovered. At that time there were 200 infected persons, and the number grew to 1,000 after 1 month.


Eventually, the number leveled out at 10,000. Find the values of the parameters L, M, and k of the model.

***

y(0)=200 personer
y(1)=1.000 personer
y(?)=10.000 personer

hvordan finder jeg de 3 konstanter?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af peter lind

Du sætter de givne data ind i formlen, hvilket giver 3 ligninger med 3 ubekendte som du må løse. For den første får du for eks. 200 = L/(1+M*e-k*0) = L/(1+M)


Svar #2
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

sådan?

200 = L/(1+M*e-k*0) = L/(1+M)

1000 = L/(1+M*e-k*1)

10000 = L/(1+M*e-k*t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af peter lind

ja


Svar #4
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

skal jeg så finde L, M og k for hver ligning?

 


Svar #5
20. november 2011 af uiouio (Slettet)

min lommeregner vil ikke regne det ud, den siger argument mismatch?


Skriv et svar til: epidemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.